Dirigente

Severine Sierens - Dirigente harmonie Concordia Waarschoot Severine Sierens startte haar muzikale studie op 8-jarige leeftijd aan de Kunstacademie in Zomergem, waar ze eerst voor viool koos. Op 11-jarige leeftijd schakelde zij over op klarinet en ging ze les volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze bij Stefaan Cornelus.

In 2007 behaalde Severine haar Masterdiploma aan het Lemmensinstituut bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. Naast klarinet specialiseerde Severine zich op esklarinet bij David Van Maele en bij Marc Kerckhof volgde ze een jaar les op basklarinet. Momenteel studeert Severine aan het Conservatoire Royal de Liège.
 
Naast haar opleiding volgde Severine ook master classes van Freddy Arteel, Robert Spring, Robert Walzel, Louis Rossi, Howard Klug, Thomas Friedli, Thomas Röthlisberger, Eli Eban, Michel Arrignon, Hideaki Iwai, Marie Picard, Fan Lei en Jan Guns.
 
Severine nam al succesvol deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo werd ze in 2000 Provinciaal Kampioen op de solistenwedstrijd van Fedekam en in 2001 kaapte ze ook de Nationale titel weg. Ze was halve finaliste op de 'Young Artist Competition' van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver en halve finaliste tijdens de ‘12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi’ in 2014 in Todi.
 
Severine werkte reeds als freelance-muzikante in de 'Brussels Philharmonic' , 'Vlaamse Opera' en de 'Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht'. Ze is ook leerkracht aan de 'Academie voor Muziek, Woord en Dans' Gent. In januari 2016 werkte ze mee aan de theaterproductie ‘Moby Dick – en répétition’ in het ‘Théâtre de Liège’.
 
Severine heeft een vast kamermuziekensemble 'Klarinetensemble Solido' waarmee ze regelmatig optreedt. Ze is ook  actief lid van verschillende harmonieorkesten in België en de klarinetchoirs 'Claribel' en 'The International Clarinets'.
 
Verder was Severine reeds soliste met het 'Ciurlionis Stringquartet' uit Litouwen, 'The University of Utah Windensemble', 'The International Clarinets', muziekvereniging 'Da Capo' uit Leeuwarden, harmonieorkest 'Yver en Eendracht' uit Kaprijke, 'Claribel' tijdens TMEA in San Antonio en de Midwest Clinic in Chicago, de 'Simon Bolivar Youth Symphony Band' en de ‘Free State Symphony’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika) waar ze één van de internationale gastartiesten was tijdens de ‘International Clarinet Extravaganza’ begin oktober 2016. In januari 2017 voerde ze het Klarinetconcerto van W.A. Mozart uit met Symfonisch Ensemble Querceto uit Eeklo. 
 
Severine is dirigente van de 'Koninklijke Harmonie Concordia' uit Waarschoot en de ‘Koninklijke Fanfare Willen is Kunnen’ uit Wippelgem. Sinds januari 2012 is Severine lid van de PSGO-commissie van Vlamo en sinds 2014 is ze administrative manager van International Music Promotion vzw.
 
Severine bespeelt de Buffet Crampon Tosca klarinetten.
 
www.severinesierens.be